1. Американські вчені провели дослідження і встановили, що під час звучання в ресторані тихої класичної музики, відвідувачі роблять замовлення приблизно на 50 доларів. Коли в ресторані звучала музика Брітні Спірс, відвідувачі різко зменшували суму замовлення. Коли музику вимикали зовсім, сума замовлень становила приблизно 30 доларів.
___
2. У 1936 році був розроблений такий вид ковбаси, як докторська. Цю назву ковбасі дали тому, що вона призначалася для поправки здоров’я осіб, які постраждали від свавілля царського режиму.
___
3. Суп під назвою «ластівчині гнізда» дуже популярний в Китаї. Суп так називається тому, що його дійсно готують зі справжніх гнізд стрижів.
___
4. Халва була відома ще в 5 столітті до нашої ери — з часу греко-перських війн. В Ірані люди, які володіють мистецтвом приготування халви, називаються кандалатчі. Існують сотні видів халви.
___
5. У Греції була написана найперша в історії кулінарна книга. Рецепти в ній були, передусім, з морепродуктів.
___
6. Люсьєн Олів’є, французький кухар, проживав у Москві, в 19 столітті винайшов рецепт знаменитого салату «олів’є». Але рецепт потім втратили. У 1904 році рецепт спробували відновити: два рябчика, телячий язик, чверть фунта паюсної ікри, півфунта свіжого салату, п’ять яєць, зварених круто, півбанки пікулів, два свіжих огірка, 25 штук відварних раків, чверть фунта каперсів, півбанки сої кабуль.
___
7. У журналі «Господиня» в 1902 році був опублікований рецепт яєчні, приготовленої з 5000 яєць. У замітці йшлося про те, що кілька років тому в Тунісі на засіяних полях з’явилася велика кількість горобців. Щоб птах не знищив посіви, в поле вислали солдатів збирати їхні яйця з гнізд. Після виконання цієї роботи були зібрані близько 5000 яєць, з яких і була зроблена яєчня. Разом з кількома кілограмами сала яєчня вийшла два метри в діаметрі. Солдати довго ще згадували про цей сніданок.
___
8. Господині повинні знати, що варені овочі містять стільки ж вітаміну А, що і сир.
___
9. Одного разу російський цар поснідав у трактирі Пожарського. Йому повинні були принести котлети з телятини, але м’яса в трактирі не виявилося і дружина Пожарського порадила йому приготувати котлети з курятини, що він і зробив. Він зробив курячі котлети по формі, як телячі, і запанірувати їх в шматочках хліба. Царю дуже сподобалися котлети і він назвав їх пожарськими. Також він наказав включити ці котлети в царське меню.
___
10. Коли людина їсть селеру, він вживає калорій менше, ніж витрачає….
___
Джерело: cikavo.net
Немає коментарів:
Дописати коментар